Blue Skies

…NIET ALLEEN EEN FESTIVAL, MAAR OOK HET KOEPELMERK, DE VERBINDINGEN, DE NAAM EN DE HUISSTIJL

DUURZAAMHEID

Ons bureau was betrokken bij de geboorte van ENERGY VALLEY. De organisatie die tot taak had Energy-gerelateerde bedrijven te clusteren en initiatieven die te maken hebben met energie-transitie te helpen stimuleren. Daarin speelt het aspect ‘DUURZAAMHEID’ een cruciale rol. In 2018 hebben de stichtingen Energy Valley, Energy Academy Europe en Energy Delta Institute hun krachten gebundeld in New Energy Coalition. 

Onze koppeling van destijds Energy Valley met FC Groningen zorgde niet alleen voor een letterlijk groene profilering in woord en daad van de Eredivisieclub, maar vervolgens ook voor de oprichting van de Energy Valley Topclub. Een organisatie die talrijke duurzame projecten omarmt en helpt realiseren. En niet alleen FC Groningen daarbij sponsort, maar ook de verenigingen Gijs, Nic, GHHC, Lycurgus en Donar. 

Maar ook door ons werk voor STOPAQ en SealForLife Industries Worldwide kwamen we volop in aanraking met het feit dat oceanen, zeeën en kwetsbare natuurgebieden door onze welvaart in gevaar komen. Onze planeet ligt vol met stalen olie- en gasleidingen. Roest is daarbij een grote bedreiging en zorgde in tal van kwetsbare en mooie gebieden als voor enorme milieurampen.

Via wereldwijde campagnes voor SealForLife Industries mochten we stakeholders en relevante doelgroepen attent maken op de levenslang beschermende technologie die daarvoor in Nederland werd ontwikkeld. De uitingen met de zeeschildpad werden overal opgepikt en hangt ook op megaformaat op ons kantoor. Het begrip duurzaamheid is voor ons als bureau dan ook meer dan het rijden op een electrische scooter of onze bedrijfsautos die op CNG rijden. Via Blue Skies kunnen we nog meer bijdragen aan het verspreiden van een belangrijke gedachtengoed.

Ook maakten we via een opdrachtgever kennis met het gedachtengoed van Earth Charter en dan met name op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling. Duurzaam omgaan met ons erfgoed vinden we een belangrijk thema. Vanuit één vanuit onze inspiratiebronnen, de Dutch Design Week Eindhoven, bedachten we ook de succesvolle Holland Web Week. Een evenement waarmee het Noorden en dan met name de stad Groningen zich op de kaart kon zetten. Dit met als achtergrond dat Groningen zich als dé ICT stad van ons land ontwikkelt, evenals om ICT talent te trekken. Vanuit die achtergrond kwam er een duurzame manier van marketing; geen kostbare mediacampagnes met ‘alleen maar zenden’ boodschappen, maar een inspirerend evenement waar je bij wilt zijn. Het evenement is nu één van de pareltjes van Let’s Gro.

Ook in de Dutch Design Week neemt het thema ‘duurzaamheid’ een steeds belangrijker plaats in. 

Foto’s” impressies van en ontleend aan de Dutch Design Week 2017, met dank

KOEPELMERK BLUE SKIES

Samen met Willem de Kok, directeur van Martiniplaza werd een idee ontwikkeld om het begrip ‘duurzaamheid’ te ontstoffen en toegankelijk en aaibaar te maken voor een breed publiek. In eerste instantie werd nog gedacht aan een warenhuis vol ‘hippe’ en eigentijdse duurzame producten, vervolgens een beurs, daarna werd het een inspiratiefestival. De voorloper werd in het voorjaar van 2017 gehouden. Inmiddels heeft Blue Skies zich verder ontwikkeld als een overkoepelend merk, waar het Blue Skies festival een onderdeel van is.

Blue Skies wil het overall inspriatielabel zijn als het gaat om duurzaamheid in Noord-Nederland. Het is een platform dat informeert, signaleert, inspireert en verbindt.

Inmiddels hebben zich, behalve NDC, talrijke bedrijven, instanties, organisaties en overheden als partner aangemeld. Van leasebedrijven tot provincies, van gemeenten tot zorginstellingen. De introductiefilm van het Festival vind je hier