Er is meer in Marseille

FC GRONINGEN SPEELDE DE LAATSTE UEFA EUROPA LEAGUE UITWEDSTRIJD IN ÉN TEGEN MARSEILLE. NATUURLIJK BEZOCHTEN WE DE WEDSTRIJD IN HET SCHITTERENDE STADION VÉLODROME, MAAR KEKEN OOK VERDER IN DEZE PRACHTIGE OUDE HAVENSTAD. DE FAAM VAN DE CREATIEVE SCENE VAN MARSEILLE – DIE GEKENMERKT WORDT DOOR HAAR NOORD-AFRIKAANSE INVLOEDEN – BEPERKT ZICH NIET ALLEEN TOT DE FRANSE LANDSGRENZEN.

De stad heeft zich bijvoorbeeld aangesloten bij de internationale keten ‘Cities of Love’ en de creatieve scene heeft zich verenigd om samen een film te maken die je de stad ‘laat voelen. ruiken en inademen’. Een bijzonder project met als titel: Marseille, je t’aime. Creatives uit alle geledingen – van reclamebureaus, design studio’s, cineasten tot en met digital artists – werken samen aan dit project dat in 2018 klaar moet zijn. Zo kan het dus ook!

reclamebureaugroningen-lauberge-marseille-overnachten-inspirerend-hotelconcept
reclamebureaugroningen-hotel-bar-marseille-creatief-inspirerend-hotelconcept

Er is zelfs een speciale Airbnb site voor ‘creatives’ die heel bijzondere overnachtingsadressen combineert met mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen: auberge.50a.fr. Bijzonder inspirerend is het door Phillipe Starck ontwikkelde hotelconcept ‘Mamashelter’. Voor wie al veel hotels van binnen heeft gezien zal dit een weldaad zijn voor de smaakpapillen. De bar van het hotel is wereldberoemd, maar ook de kamers zijn – ieder afzonderlijk – zeer verrassend ingericht. Met recht een creatief warm bad.

Ondertussen in Groningen…

…werkten we aan het nieuwe magazine voor Uitvaartverzekeraar Algemeen Belang, het brandbook voor AfterPay en diverse producties voor Groningen Bereikbaar. Voor Seal For Life Industries en Phoenix Contact (Blomberg, Zevenaar) liggen internationale campagnes op de ‘tekentafel’, terwijl de uitbreiding van het Farmahuis ook alle aandacht heeft. Kortom, drukke november en decembermaanden bij La Compagnie. En ja, we zouden bijna onze eigen kerstkaart voor relaties vergeten; de bakker die vergeet zijn eigen taartjes te eten!