Holland Tyre

HOLLAND TYRE IS EEN INTERNATIONAAL IN- EN EXPORTBEDRIJF IN SPECIALISTISCHE BANDEN

Banden voor giants en meer

Holland Tyre heeft al lang een vooraanstaande positie als het gaat om im- en export van zeer specialistische banden. Het bedrijf heeft een aantal importeurschappen waarvan sommig exclusief voor de Benelux. Rondom de ontwikkeling en bouw van een nieuwe website ontwikkelden we een nieuw communicatiethema; de ‘amazing world of Holland Tyre’ En die is nogal amazing, als je de opdrachten van het bedrijf bekijkt…

 

 

Toen Klaas Smid in 1973 tegen zijn vader opperde dat naast de bandenzaken voor consumenten de gespecialiseerde internationale bandenhandel ook wel eens heel interessant zou kunnen zijn. Kreeg hij meteen ruim baan. Het (consumenten) bedrijf Smid Banden bleef tot in de jaren negentig voortbestaan, maar Klaas begon direct met het aankopen van gebruikte vliegtuigbanden die met nieuw gemaakte velgen werden verkocht aan de agrarische sector.

 

 

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een Europese speler van formaat en was het de hoogste tijd om om de bestaande website aan te pakken. Samen met Convident Groningen werd een totaal nieuwe omgeving gebouwd en een zeer uitgebreide webshop ontwikkeld. Hier zijn de meest complexe wiel-bandcombinaties te vinden. Het gletsjervoertuig, in gebruik bij een IJslandse ‘extreme touroperator’ heeft een door Holland Tyre ontwikkelde bandencombinatie. Via online nieuwsbrieven worden de laatste cases gecommuniceerd.