Minidoc serie ‘Wat de aarde ons geeft’ van start

De afgelopen maanden werkten we hard aan de mini-documentaire serie ‘Wat de aarde ons geeft’

Het is een 5 delige serie waarin ‘tijdreiziger’ Albert Secuur ons meeneemt door de geologische en economische geschiedenis van Oost-Groningen. Hij laat ons zien dat (ook) dit gedeelte van ons land 260 miljoen jaar geleden een enorme binnenzee – de Zechsteinzee – was en welke gevolgen dat had… en nu nog heeft. Mineralen, zouten, fossiele brandstoffen, het latere veen; het vormde de aarde waarop we vandaag de dag met liefde leven wonen en werken. De vitaliteit, (oer)kracht en toekomst van deze regio? Albert gaat op zoek naar antwoorden en stuit op diverse medereizigers

Opdrachtgever is Nedmag, uitvoerend producent is Videobrouwers

de Zechsteinzee

De campagne “samen”

Als Noordelijk bedrijf wil Nedmag haar betrokkenheid bij de Noordelijke samenleving op diverse manieren onderstrepen. Gezien de bewezen heilzame werking van magnesium op onze vitaliteit en diverse aspecten van onze gezondheid, is de verbinding met ‘sport’ een logische. Naast dat Nedmag diverse lokale initiatieven in Oost-Groningen ondersteunt, besloot het bedrijf de bedreigde eredivisie volleybalclub Lycurgus de helpende hand toe te steken om een faillissement te voorkomen. Er werd een campagne ontwikkeld met het thema ‘Samen.’ waarmee de samenwerking van Nedmag met de bestaande hoofdsponsor Abiant en de supporters werd onderstreept. De communicatie werd daarmee aangescherpt terwijl voor dit doel de payoff van Nedmag – wij halen het beste naar boven – een toepasselijke variant kreeg: ‘samen het beste naar boven halen’.

Communicatiemiddelen

Koortsachtig overleg en snelle acties bij La Compagnie hielpen de bedreigde eredivisionist #Lycurgus de toekomst in. Nedmag zorgt voor financiële rust voor dit topteam. Het campagnethema Samen wordt letterlijk gezamenlijk verder uitgerold.