Phoenix Contact

PHOENIX CONTACT IS MARKTLEIDER OP HET GEBIED VAN ELEKTRONISCHE CONTACT- EN SCHAKELPRODUCTEN EN HEEFT BEHALVE DE MOEDERVESTIGING IN BLOMBERG, DUITSLAND, OOK EEN VESTIGING IN ZEVENAAR, NEDERLAND.

Hoeveel spanning kunt u zelf aan?

We kregen de opdracht van Phoenix Contact om een nieuw product op het gebied van overspanningsbeveiliging in Europa, en in eerste instantie Nederland, te introduceren. We stelden voor om dit zeer innovatieve product op een zeer innoverende wijze te introduceren en via een online teasing campagne de doelgroepen uit te dagen ‘een reis te maken door een wereld vol overspanningsgevaar’. Wie de oproep ‘hoeveel spanning kunt ú aan?’ beantwoordt krijgt de Phoenix Contact cardboard op z’n bureau en maakt op spectaculaire wijze kennis met de wereld van dit nieuwe product. Voor Phoenix Contact ontwikkelen we introductie- en salescampagnes waarbij we innovatieve technieken niet schuwen; dit past goed bij het sterk innovatieve karakter van deze internationale opdrachtgever.

 

 

Een reis door een wereld vol overspanningsgevaar

Engineers, inkopers van installatiebedrijven en ontwerpers van installaties downloaden de VR-app op hun smartphone en zetten de smartphone eenvoudigweg in de toegestuurde cardboard. De ‘reis’ heeft alle ingrediënten van een ‘ride’ in een achtbaan maar gaat in ons geval door steden, luchthavens, fabrieken, verkeersregelinstallaties en andere kritische locaties waar de stroom uit kan vallen door overspanning als gevolg van blikseminslag en andere storingen. De kenner begrijpt de bedoeling; via de beproefde beveiliging van Phoenix Contact is de complete keten beveiligd.

 

Zeg maar dag tegen je schroevendraaier

Voor een eerdere campagne in 2013 kregen we de opdracht om een nieuwe productlijn relaissystemen te introduceren. Belangrijkste USP: installateurs hebben geen schroevendraaiers meer nodig om bedradingen vast te zetten. De grote tijdsbesparing levert dermate veel voordeel op dat we besloten de ‘Schroevendraaier Memorial Day’ uit te roepen. Met andere woorden; de schroevendraaier is ‘iets van vroeger’. Dank u voor bewezen diensten!

 

Schroevendraaier Memorial Tour

We maakten er een nationale feestdag van: installateurs in heel Nederland vierden deze heugelijke dag thuis, op het werk of met collega’s; de succesvolle introductie kreeg een vervolg met de Memorial Tour door heel Nederland. Installateurs en monteurs die de tourbus bezichtigden kregen de gelegenheid om de sterkte van de nieuwe constructie uit te testen via een spectaculaire game waarbij de hulp van FC Groningen en Augmented Reality techniek werd ingeroepen. Deze introducties leverden ons een uitnodiging op van het moederbedrijf in Duitsland, waarvoor we een introductiecampagne voor weer een andere productgroep mochten verzorgen.