Seal For Life Industries

BERRY PLASTICS, HOUSTON USA, ÉÉN VAN DE GROOTSTE BEURSGENOTEERDE KUNSTSTOF-INDUSTRIEËN TER WERELD, KOOS ONS VOOR DE MULTIMEDIALE CAMPAGNES VOOR OLIE, GAS, ON- EN OFFSHORE INDUSTRIE.

Pay off werd divisienaam: Seal For Life

Roest is één van de grootste bedreigers van het milieu op onze planeet. Denk aan pijpleidingen door oceanen, kwetsbare natuurgebieden tot en met landen onder de zeespiegel. Seal For Life Industries beschermt met haar duurzame producten en oplossingen levenslang. Hoe maak je overtuigende campagnes rondom dit complexe thema? Hoe bereik je de beslissers aan de top van oliemaatschappijen, van de gasindustrie en van waterwerken waar ook ter wereld?

Een complexe missie

Voor één van de dochters van Berry die zich bezig houdt met het duurzaam en levenslang beschermen van water, olie en gaspijpleidingen tegen roest, ontwikkelden we de pay off: Seal For Life. Berry Plastics USA vond deze naam zó goed dat ze deze als internationale divisienaam kozen. Onze eerste opdrachtgever in dit veld, het Nederlandse STOPAQ, werd leading in marketing. De huisstijl van de Corrosion Protection Group moest integraal worden gerestyled naar ‘One Famliy’. Maar ook de communicatie naar alle afzonderlijke divisiepartners moest worden opgetuigd.

Toen in Houston het besluit genomen was om de divisienaam te wijzigen, was een nieuwe huisstijl de consequentie. We namen van alle afzonderlijke bedrijven, verspreid over verschillende continenten de basiskleur en verenigden deze in de nieuwe corporate huisstijl.

Strategy by inspiration

In de communicatie(middelen) voor SFL Industries is dus veel aandacht voor draagvlak, missie en doelen. Thema’s voor internationale congressen, bijbehorende introducties, boekwerken maar tegelijkertijd ook opvallende ‘one family’-campagnes in de wereldwijde vakbladen op het gebied van olie, gas, water en off- en onshore. Het grote communicatiedoel: de Seal For Life family bestrijkt een ongelooflijk brede markt op het gebied van waterstop en anti-corrosion solutions.

One family, one world, one mission

De mediastrategie bestaat uit een veelvoud van middelen. Beurzen, demonstraties, outdoor, internationale conferenties, print- en onlinecampagnes tot en met guerilla-marketing. De uitingen die zeer ongewoon zijn in dit veld, zorgen juist daardoor voor impact, verrassing en activatie.

De basis is en blijft het Grote Verhaal: de duurzame high-tech oplossingen die het concern biedt op het gebied van waterstop-solutions, onderwater (tidal) protection, aerospace, marine, etc.