Turiani Hospital Tanzania

ONS BUREAU MAAKT SINDS HAAR START IN 1987 ACTIEF DEEL UIT VAN DE SAMENLEVING IN NOORD-NEDERLAND EN WIL DAAR OOK MAATSCHAPPELIJK HAAR BIJDRAGE AAN LEVEREN.

Support

We zijn met name oprecht trots op onze jarenlange pr-activiteiten voor het Turiani Hospital in Tanzania, waar een grote vriendengroep uit Groningen en omgeving zich voor inzet. Samen bouwden we een complete vrouwenkliniek en ontvingen we de staf van het ziekenhuis o.l.v. Sister Juliëth in ons midden.

Turiani Hospital ligt in een vruchtbaar gebied aan de voet van het Nguru-gebergte in Tanzania. Het is een van de eerste (1962) missieziekenhuizen in Tanzania. In het Mvomero district wonen 350.000 mensen: vooral boeren en rondtrekkende veehoeders, de Masaï. Het ziekenhuis van Diocese van Morogoro heeft 180 bedden en een drukbezochte polikliniek. Gezondheidsposten in de omliggende dorpen worden bezocht met programma’s voor vaccinatie, malaria, ondervoeding en oogproblemen. Ook voorlichting, preventie en bestrijding van o.a. tuberculose en HIV / AIDS is één van de kernactiviteiten.

De Stichting Vrienden van Turiani in Groningen voelt zich nauw verbonden met Turiani Hospital: op afstand en nabij. Samen werken ze aan concrete projecten en maken verbinding met (hulp)organisaties, netwerken en relaties om de ontwikkeling van Turiani Hospital en de omliggende dorpen te steunen. De bouw van de nieuwe kraamkliniek was broodnodig. La Compagnie hielp de Stichting Vrienden van Turiani actief met de fundraising.

Het begon allemaal met het ‘zichtbaar maken’ van de identiteit van het hospitaal. Het kreeg een op Afrikaanse, lokale kunst geïnspireerd logo, dat o.a. op de linnen tassen werd geprint waarmee de verpleegsters van heinde en verre naar hun werk lopen en fietsen. Maar de huisstijl hielp ook vormgeven aan het fundraising materiaal en andere uitingen van en voor het Turiani Hospital.

Onvergetelijk was het moment dat de leiding van het Hospitaal o.l.v. Sister Juliëth in Nederland de slotbijeenkomsten meemaakten toen de benodigde fondsen voor een tweede vrouwenkliniek bij elkaar waren gebracht. Het werd een ontroerend moment middenin de werkzaamheden van alledag op ons bureau toen de zusters om een moment van stilte vroegen…