UC GROUP

HOE BELANGRIJK IS DE LAST MILE IN DE E-COMMERCE BUSINESS?

De UC Group uit Rotterdam koos La Compagnie na een uitgebreide selectie als marketing- en communicatiebureau. Enkele online taken en promoties van trainingen hebben we inmiddels opgepakt, aan het strategische marketingplan 2018-2022 wordt inmiddels volop gewerkt. Het bedrijf is gevestigd in de Rotterdam Science Tower, waar men vanuit de 14e verdieping een fascinerend uitzicht heeft over de bedrijvigheid op de Maas en Port Rotterdam. www.ucgroup.nl

E-business wordt in het bedrijfsleven en de retail steeds belangrijker. Na de sterke groei in de afgelopen 15 jaren wordt ook in de komende jaren een groei verwacht van 15-20% per jaar. Nederland telt inmiddels bijna 30.000 webshops. Deze sterke groei zorgt ervoor dat de E-fullfilment industrie steeds belangrijker wordt. De behoefte aan goed opgeleide professionals neemt toe.

De UC Group in Rotterdam heeft daarom – als één van hun werkgebieden – de E-fullfilment Academy ontwikkeld, een trainingsinstituut ondersteund door Thuiswinkel.org, TLN, VLM, en EVO. Het trainingsinstituut is een interessante optie voor iedereen die actief is op het grensvlak van logistiek en e-commerce: Professionals op het gebied van logistiek, IT, sales, customer service, business development, verpakking, mechanisatie en marketing. De – wat men noemt – ‘last mile’ is momenteel een hot issue binnen e-fullfilment. Hoe het proces van aankoop tot bezorging is ingeregeld heeft alles te maken met de customer journey en is van grote invloed op de uiteindelijke perceptie c.q. merkbeleving van de ontvanger. UC Group koos La Compagnie als marketing bureau voor hun totale werkveld.

 

UC GROUP BREED; ANTWOORDEN OP DE UITDAGINGEN VAN DEZE TIJD

UC Group is als interim- en adviesbureau georganiseerd in een netwerk van VakMaatschappen. Gerund door ondernemers en gebaseerd op vertrouwen en gelijkwaardigheid. Door deze flexibele structuur kan het bedrijf snel beslissingen nemen en dus ook snel anticiperen op veranderingen in de markt. Bij UC Group staan de kernwaarden vakmanschap, co-creatie en ondernemerschap centraal. Advies, optimalisatie en borging van compliancy in supply chain management zijn de velden waarmee de UC Group organisaties helpt duurzaam te veranderen.

Met haar specialistische kennis op de genoemde vakgebieden speelt de UC Group in op juist de uitdagingen van deze tijd, waarbij de optimalisatie van de supply chain een belangrijke rol speelt. UC Group werkt o.a. voor PostNL, Beter Bed, XENOS, Action en Kwantum.